Openbare basisschool De Rolpaal

foto van een rolpaal

Een rolpaal is een paal die vroeger werd gebruikt bij het jagen van schepen. Een schip (bij vervoer van passagiers trekschuit genoemd) werd met een touw voortgetrokken door een mens of paard. Rolpalen stonden op plaatsen waar kanalen en vaarten een bocht maakten. De lijn tussen de trekschuit en de trekker werd bij het nemen van scherpe bochten om een rolpaal gelegd. De schipper zorgde, door het geven van tegenroer, dat de boot goed de bocht om kwam. Een rolpaal was vaak een stevige houten of stalen rolconstructie met aan de boven- en onderzijde een oog. In deze ogen liep een houten of stalen rol, waar de lijn langs rolde.

Op OBS De Rolpaal worden de leerlingen begeleid en bijgestuurd. Wij bieden alle nodige lesstof aan, op een manier dat die zo veel mogelijk aansluit bij de ervaringen en behoeften van onze leerlingen. Zij leren daarbij hun eigen koers te bepalen.

Kwaliteit bieden in het onderwijs kan alleen samen met de belangrijkste opvoeders. De ouders/verzorgers zijn daarom onze partners in onderwijs en opvoeding.

Wilt u meer weten over onze school? Lees verder en voel u welkom om bij ons op school langs te komen.


Meintho Krol, directeur